Cafea de specialitate Ethnic Plantation Coffee – Brazilia (fără cofeină)

Cafea de specialitate Ethnic Plantation Coffee – Brazilia (fără cofeină)

65,00 lei130,00 lei

+

Cafeaua de specialitate Brazilia (fără cofeină), prăjită de Ethnic Plantation Coffee din București, provine de la ferme mici, iar  decofeinizarea s-a făcut prin metoda Swiss Water Process.

Acest lot de cafea verde a fost procesat prin metoda Swiss Water Process, fiind o metoda organica, in care sunt implicate cafeaua verde, apa si un filtru de carbon care absoarbe cofeina.

In general cafeaua se decofeinizeaza prin metode chimice folosind MC (clorura de metil) sau EA (acetat de etil), metode mai ieftine si rapide.

Procesul de decofeinizare Swiss Water nu foloseste deloc substante chimice ci se realizeza pe baza fenomenelor de difuzie si de solubilitate ale cafeinei din boabele de cafea. Procesul Swiss Water este un proces costisitor deoarece este sacrificata la inceput o sarja de cafea verde asa cum apare in descrierea de mai jos:

In primul rand se obtine un lichid GCE (green coffee extract) prin imersarea unei sarje de cafea verde intr-un tanc cu apa fiarta. Apa solubilizeaza atat cofeina, uleiurile (bune) aromatizante dar si alte substante solubile din cafeaua verde. Un filtru de carbon este introdus in proces si care datorita porozitatii sale selective retine cofeina din lichid, astfel se obtine pe de o parte un lichid lipsit de cofeina, suprasaturat cu substante solubile si uleiurile aromatizante si pe de alta parte o cafea verde lipsita de cofeina, arome si alte solubile. Aceasta cafea verde nu mai este folositoare, asa ca este eliminata din proces. Ceea ce ramane se numeste GCE si abia acum incepe procesul de decofeinizarea!

O noua sarja de cafea verde este introdusa in proces si imersata in GCE. Deoarece lichidul GCE contine solubile, dar si uleiurile intr-o forma suprasaturata, alte solubile din boabele de cafea nu mai trec in lichid, ci doar cofeina (pentru ca GCE este lipsit de cofeina). Acum GCE contine si cofeina. Acest extract trece printr-un filtru de carbon selectiv care retine din nou cofeina. GCE este din nou lipsit de cofeina este regenerat prin adaugarea unei cantitati mici de apa si este trimis peste sarja de cafea verde de unde absoarbe in continuare doar cofeina, urmand ca din nou sa fie „curatat”de cofeina, de filtrul de carbon prin care trece. Aceste procese de absorbtie – indepartare cofeina se petrec pana cand boabele de cafea verde raman cu un continut maxim de cofeina de 0.1%.

 

Savurează

Atunci când vrei să savurezi o cafea bună, chiar dacă e miezul nopții!

Brand: Ethnic Plantation Coffee
Țară de origine: Brazilia
Regiune: Sul de Minas
Producător: ferme mici din regiune
Procesare: decofeinizare print metoda Swiss Water
Altitudine: 900 – 1.100 m
Anul recoltei: 2022
Varietate: Blend
Note cupping: Ciocolată neagră, Fructe uscate, Migdale, Nuci
Scor degustare: 83 în nota SCAA
Gramaj: 250 g, 500 g
Mod de râșnire: Aeropress, Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric
Conținut cofeină: Fără cofeină
Boabe: 100% Arabica

În mod standard, cafeaua este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate Brazilia (decofeinizată organic) este decofeinizată prin metoda Swiss Water Process, de aceea această cafea este și certificată organică/bio.

Ethnic Plantation Coffee este o microprajitorie de cafea de specialitate unde întâlnești pasiunea pentru calitate și cafele exotice! Cantitățile de cafea importate sunt mici, iar cafeaua este prăjită săptămânal. Acest lucru poate influența termenul nostru de livrare așa că te rugăm să ții cont de acest lucru. Pentru că știm cât de important este să ai mereu o cafea proaspătă este posibil ca termenul de livrare să varieze în funcție de plasarea comenzii și de momentul prăjirii cafelei.

Cafeaua de specialitate Braazilia (decofeinizată organic) este disponibilă în pungi cu gramaje de 250 și 500 de grame. Poți selecta cantitatea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0